neolitik kanaviçe hizmetleri gururla sunar :)


efenim iki önceki post'ta fark ettiyseniz passive apathetic hanımefendiyle bir kanaviçe muhabbetine girdik, meğer kendisi de ilgilenirmiş bu sanatla. e ben de arasıra işliyorum, özellikle kışın atkı, ipod kılıfı örme dışındaki marifetlerimden (!) biridir kanaviçe (ivit, yapıyorum bunu, domestik felan ama eğlenceli valla). saolsun passive üşenmedi charlie brown kanaviçesinin fotoğrafını gönderdi, ben de bi heves benimkileri çektim. gece ışık yetersiz oldu sanırım ama nabalım artık. devamı için flickr'ı tıklayabilirsiniz. 

neolitik
the derya baykal :) 
(gerçi sırf kanaviçeyle derya baykal olunur mu emin diyilim, etaminden bir bikini, bir çaydanlık örtüsü yapsam iyiydi)

7 yorum:

JoA dedi ki...

bunlar o hileli olanlardan değil di mi? yani üzerinde resim çizili olanlardan? ben bi tek onlardan yapabiliyorum, buhuuuu. ama ne güzel olmuş bunlar!

neo dedi ki...

yok üzerinde resim çizili değildi, kağıt üzerinde desenin renklerini gösteren bir şablon vardı. ona baka baka yapıyosun. kanaviçe dergilerindeki modellerden yapmak da kolay, bi tane de öyle işledim ama o hala çerçeve yapılmayı bekliyor. sen de bi dergi alıp dene bence, kafa dinlendirici bir aktivite.

bu küçükleri ben de begendim çok, keşke başka resimlerden de alsaydım diyorum.

çocukken de ablamla bir buzdolabı örtüsü işlemişliğimiz vardı, o büyük işti tabiy, bütün yaz sürmüştü.

Adsız dedi ki...

Kanaviceleriniz pek sevimliymis Neolitik Hanimcigim, bayildim, bayildim. Mutfak icin yaptiklarinizi cok begendim ama favorim gergedan :))

En pratigi setler aslinda, degil mi? Ignesi, ipligi kumasi, modeli beraberinde geliyor, sana yapmasi kaliyor. Aslinda en buyuk hayalim perdesiyle, ortuleriyle, masa ortusuyle falan bir oda takimi yapmak ama, sadece hayal iste. o kadar sabirli degilim. :)

JoAcigim, senin bahsettiklerin tapestry dedikleri mi? Hani su kumasi kolali gibi, delikleri daha buyuk, yunlu iplikle yarim carpi isi yapilan? Onlari yapmak da cok keyifli.

Canim cekti, ben de mi boyle bir post hazirlasam, naapsam? :)

Bir de, setlerimi ben genelde burada aliyorum, indirime girdiginde Turkiye'deki fiyatlarindan daha uygun oluyorlar. Memnun kaliyorum buradaki alisverislerimden. Yilbasinda, Paskalya'da falan guzel indirimleri oluyor.

http://www.sewandso.co.uk/

Sevgiler!

Adsız dedi ki...

Bir süredir blogunuzu sessizce takip ediyordum, ilk yorumum buraya kısmetmiş.
Benim bir annem var... Var işte. Neler yaptığını anlatmaya sözcüklerim yetmez. Ben de size göstermeye karar verdim. Bunun bir için bir post hazırlıyorum şimdi.

JoA dedi ki...

evet evet passivecim, yarım çarpı benimkisi. zevkli tabii de, şablon işte sonuçta. uçmak yok. ve fakat zihni boşaltmak için pek güzel bir uğraş. bak ben de özledim şimdi, bu akşam yapayım azıcık bari. sitede de ne güzel şeyler varmış. bir ara da onlara bakayım. ne iyi oldu yahu bu post! heeeepsinizi kucaklar operim.

Adsız dedi ki...

Yaptım yaptım. :)

http://benyazarsamolur.blogspot.com/2010/08/el-emegi-goz-nuru-aka-deli-isi.html

neo dedi ki...

passive,

beğendiğine çok sevindim, böyle çeyiz serer gibi olduk, okumuş yazmış kadınlara yakışıyor mu hiç, cık cık :)

gergedan'ı ben de seviyorum, senin yazdığın siteden de şimdi kedilere baktım, ne güzel şeyler varmış. memleketimizdeki tuhafiyelerde hep aynı modeller, çeşit yok doğru dürüst, ahh evropa!

evet evet, sen de yap bir kanaviçe postu. setlerim falan demişsin, kimbilir neler neler var? bekliyoruz valla.

...

hoşgeldiniz bir kadın :)

sitenize baktım şimdi, oraya da ayrıca yazacağım. saygı ve hayranlık eğilirim annenizin önünde. o nasıl bir el emeği göz nurudur? maşallah.

...

joa,

bence de iyi oldu. hehe işte seni de heveslendirdik bak, "kanaviçe saadet zinciri" kuralım bu vesileyle :)