neolitik hanım'ın bavulla imtihanı



yine yol göründü bana. hafta ortası erivan'a gidiyorum. seyahat, yeni yerler görmek, değişik yemekler denemek süper ama şu bavul hazırlamak yok mu, gerçekten çok sıkılıyorum. şimdiden hava durumuna baktım, çok soğuk değil ama tam mevsim geçişi ne alacağıma karar veremiyorum. çizme giymek istemiyorum, havaalanı güvenlik geçişinde mutlaka çıkarttırıyorlar, onla uğraşmak bir dert. e spor bi şey giysem, ya çok yağmur yağarsa ıslanırsa ayaklarım? en iyisi çizmeyi bavula koymak -muhtemelen de hiç giymeden geri gelecek o çizmeler- toplantı vs olacağından ona göre bi şeyler almak lazım, peki ya palto mu yoksa içine kalın bir şey giyerek trençkot mu? kalın kazak mı hırka mı? yoksa ikisi birden mi? saç düzleştirici aleti almalı mı yoksa bırakayım dağınık mı kalsın? şampuan vs almak konusunda da hep kararsızım, bir-iki kere uyduruk otel şampuanıyla yıka gitsin diyorum, ama sonra aynada saçları medusa'dan hallice görünce pişman oluyorum :( çekçekli bavul mu alsam, irice bir sırt çantası mı? beş günlüğüne gidiyorum, sırt çantası yetmez herhalde? elimdeki kitap biterse, diye yedek bir şey almak lazım, laptop, fotoğraf makinesi, şarjlar, orada bizi ağırlayacaklara lokum ve minik hediyeler vs. e bavulu tıka basa doldurmamak da lazım, ordan alınacak ıvır zıvırlar illa ki olacak. 


geçen gün kabalcı'da gördüm, bavul hazırlama sanatı diye kitap çıkarmışlar, demek ki yalnız değilim :) bir de seyahat sitelerinden birinde bir liste vardı, ilk maddesinde şöyle diyor: 


Liste yapın: Bavul yapmaya, önce yanınıza alacaklarınızın bir listesini yaparak başlayın. Sonra bunların yarısını eleyin. Zor olacak ama başarmak zorundasınız. 


evet evet yapmam gereken şey bu, listenin yarısını almak!  

9 yorum:

hafif abi dedi ki...

kıskandım! iyi yolculuklar neolitik hanımcığım. güle güle gidip dönünüz.

Kiraz Limanı dedi ki...

Bavul hazırlamak konusunda dediğiniz kitapçığı bende gördü.Bir de Ntv de iş seyahatlarinde nasıl bavul hazırlamasınız diye bir bölüm seyretmiştim.Gömlekleri rulo yapıyorlardı bu şekilde çok daha az kırışıyormuş :)Bilginize

Lilium Bosniacum dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=Ittvk4aIfgo belki işine yarar :))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Benim var bi listem, yarısını almam gerekmiyor, zaman içinde listeyi o şekle getirebildim.
Yine de bavul hazırlamak fikrini hiç sevmiyorum. Hayattaki tek üşengeçliğim sanırım. :))
Güle güle gidiniz efen'im, dönünce dinleriz artık...

aslı hayvanı dedi ki...

benim bir listem var. afedersiniz eşşek gibi. yarısını da alamıyorum enik yüzünden zira genelde kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde tatil ettiğimizden sadece tek bir bavula sığacak kadar ilaç alıyorum mesela yanıma. eczane filan bulamazsam deye :) bir haftalık tatile çıkıyoruz, sanırsın ki göç ediyoruz başka ülkeye. o derece.

erivan'a gitmek ilginç yalnız. isterdim görmek.

neo dedi ki...

metin bey,

kıskanılacak bir rota olduğunu biliyorum, ne zamandır gönlümden geçiyordu, kısmet bugüneymiş. gidip geleyim de yazayım inşallah.

...

yurdanur,

rulo hikayesini biliyorum, işe de yarıyor lakin benim meselem daha çok ne alacağıma karar verememek, yoksa bir karar versem rulo da yaparım, üçgen de katlarım :) teşekkürler tüyo için.

...

lilium,

süpermiş video! ama erkek bavulu şekerim, kozmetik yok, şampuan yok, saç düzleme şeysi yok ki ben de öyle süslü biri sayılmam, bunlar insan içine çıkılır hale gelmem için gereken asgari şeyler :)

...

ekmekçi kız,

az önce liste gibi bi şey yaptım, potansiyel alacaklarımı yatağın ve çalışma masasının üzerine yaydım, gömlek ve çorapları azaltmam şart, bi de ne yapsam üç çiftten daha az ayakkabıya indiremiyorum, üç güne çok diy mi? ühü!

...
aslı,

hah doğru dedin, ilaçları unutmuşum, burnum fırk fırk ettiğinden beri c vitamini, saçlarımı sonbaharla birlikte yine yerlerden öbek öbek toplamaya başladığımdan beri de biotin alıyorum. e ağrı kesici de şart, aspirin vs derken mini bir ecza kutusu girecek bavula.

erivan benim de merak ettiğim bir yer, sizler için de gezeceğim, yiyeceğim hiç endişeniz olmasın.

gülçin dedi ki...

ah ben kaçırmışım! iyi yolculuklar, keyifle git dön.

bu arada, seyahate çıkmayı o kadar özledim ki,bavulu doldurmak üzere kapağını açıp arkaya attığın anı bile burnum sızlayarak hatırladım. seyahat, ya resulallah!

sevgiler.

Adsız dedi ki...

iyi yolculuklar neocum. watson's diye bir dükkan var ya, ben oradan seyahat için küçük şampuan şişeleri aldım. ikili ya da dörtlü paketler halinde satılıyorlar, içlerinden etiket de çıkıyor, şampuan, krem losyon şeklinde şişelerin üzerine yapıştırabiliyorsun. böylece birkaç gün ihtiyacın olacak şampuan ve ıvırzıvırı koca şişelerle taşımak zorunda kalmıyorsun.
sağ salim git gel..
stella

neo dedi ki...

gülçin,

teşekkür ederim. evet evet, şikayet etmeyeyim, seyahat iyidir.

sana da en kısa zamanda bir bavul hazırlamak kısmet olsun :)

sevgiler

...

stella,

ya ne iyi hatırlattın, daha geçen gün gitmiştim watsons'a, bitki özlü bir gargara aldım, tadı limonlu strepsils gibi çıktı ki çok severim :) hiç aklıma gelmedi bak o minik şişeler. bir dahaki sefere kesin alayım. teşekkürler öneri için.

sevgiler.