rüyalar


rüya I
o'nun evine benzer bir evdeyim, gece değil ama hava karanlık. odalarda, koridorda tekinsiz bir hava var. arka tarafa, yatak odasına doğru yürüyor ve birden kapı aralığından birini görüyorum. çok ama çok zayıf, genç bir kadın yataktan elini uzatıyor bana doğru, konuşamıyor ama yardım istediği belli. kucaklayıp mutfağa götürmeye çalışıyorum, battaniyeye sarıp elimle çorba içirirken "ne kadar zamandir bu haldesin" diyorum, "kaç gündür gelmedi yanına?" "altı gündür" diyor. çok üzülüyorum haline.

rüya II
evde tek başımayım. kahve içiyorum, büyük beyaz bir fincanda. sonra da fal kapatıyorum. bir süre sonra fincana bakıyorum, kahve telvesinin şekilleri fincanın içinde değil dışında belirmiş. şekillere baktıkça dehşete kapılıyorum! üzerinde, yere çakılmış bir uçağın, uçaktan çıkan dumanların ve kukuletalı, keçi sakallı korkunç bir adamın yüzü var. telvenin oluşturduğu şekiller o kadar canlı ki! fincana korkuyla bakarken aklımdan şunlar geçiyor, "galiba ben bir uçak kazasında öleceğim"

rüya III
çocukluğumun geçtiği sokaktayım, yan komşunun kapısı önündeki merdivenlerde oturuyorum, bilgisayarım kucağımda, etrafımda koliler, kablolar, bir dağınıklık hakim. ara ara ofis arkadaşlarımı görüyorum yanımda. hava yavaş yavaş kararıyor, gitmem gereken bir yer var ama eşyalarımı bırakıp gidemiyorum. ya sokaktan geçen birileri çalarsa diye endişeliyim. sokaktan siluetimsi, gölge gibi adamlar geçiyor... komşumuz ara ara merdivenlerden inip çıkıyor, orada olmamdan memnun değil ama bir şey de demiyor.

7 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Ben de benim rüyalarım ilginç sanıyordum :))

neo dedi ki...

elif,

absürd rüya konusunda iddialıyım evet :) cok acayip seyler gorurum. hele bu aralar karmaşık ruh halleri icindeyim, gordugum ruyanin haddi hesabi yok.

elektra ruyalarla ilgiliydi sanırım, gelse de yorumlasa bu tuhaf seyleri.

Elif Derviş dedi ki...

Aaa evet Elektra'nın yapacağı bi sürü yorum olur bence de bunlara, görür inşallah :)

elektra dedi ki...

neolitik hanım:)
daha önce okudum, bir şeyler uyandırdı zihnimde. 'ama' dedim kendi kendime, ' belki sadece anlatmaktı isteği. şimdi ahkam keser gibi ayıp olur.:)'

yarın bir ara yazarım ilk çağrıştırdıklarını. hem büyükler ne demiş? ' gündüz gözüyle hayra çıkar rüya':)


iyi geceler...

elektra dedi ki...

1- bir erkek - babadır çoğu zaman ev. Ama, baba yerine şu sıralar yaşamındaki bir erkekle ilgili olduğunu da varsayabilirsin.- belki patron bile olabilir:) giriş kodunu böyle yazınca rüyanın gerisi ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor.:) onun sağladığı yaşamın, onla ilgili yaşamın yarattığı endişe, kaygı vb.
2- delicik’in rüyasını içimden gelip yorumladığımda, kağnı vardı rüyada. O günlerde günlerin geçmek bilmemesiydi elif’in kendine söylediği şey. Oradaki kağnı sende olmuş uçak:) diyorsun ki, çoook hızlı, öldürecek bu hız beni . bu rüyada, fal ilginç bir imge. Dışarı çıkan şekiller, bundan korkman… İçe kapanık mısındır bilmiyorum. Ama bu sıra kendini fazla ortaya dökmeye zorlanmış hissetmiş olabilirsin. Bu da mizacını zorlamış , çatışma yaratmış olabilir sende. Bilinmek istemekle, bilinmenin kırılganlığından korkmak çatışması desem …
3- :)çok açık bir ‘tatil istiyorum, çocukluğumu özledim,hiçbir şey yapmasam keşke, ama kariyerim n’olcak rüyası.’ :) çalışan kesim çok zaman, hele de baharda görür bu rüyaları sık sık:) cumalıkızık kısa gelmiş, diğer gezilerde iş bağlantılı, yetmemiş. :)

Neyse, işte bunlardı aklımdan geçenler

Sevgiler…

neo dedi ki...

elektra,

ne guzel yorumlamışsın ve ne kadar isabetli olmus :) "kahve falının dışarıda belirmesi" üzerine söylediklerin tam onikiden vurmuş mesela. demek bu blogu yazmaya başladıktan hissetmeye başladığım karmaşık şeyler sebep oldu bu rüyaya.. ve evet kesinlikle uzuuun bir tatile ihtiyacım var :)

benim rüyalarım bitmez, yine yazarsam yine yorumlarsın diy mi?

elektra dedi ki...

neo:)
tuturduk mu hakkatten:)
sen rüyaları not al böyle, denk geldikçe okuruz birlikte.:)

iyi geceler.