bir sepet Badem :)


haftasonu yine bir eminönü seferine çıkıldı ve şu saçma ama bi yandan da her eve lazım :p şeyler satın alındı:

resimde gördüğünüz bir adet koyu turkuaz sepet. sac köpüğü, kremler, makyaj malzemelerini koydugum ve son zamanlarda küçük gelmeye başlayan bir sepet vardı, epeydir daha derince bi sey ariyordum, bunu görünce hemen aldım ve fekat bizim bütün kediler gibi dar yerlere girme meraklısı ve kendini minyon bi sey sanan badem hemen ona alındığını düsünüp icine giriverdi, sığamadı tabii ama küçük gösterdi bizim tombişi :)



bir adet silikon spatula, mor.
bir adet pazar filesi (file arayan varsa, eminönünde tahta eşyaların satıldığı sokakta, renk renk fileler var)
bir adet seyahat tipi okuma lambası
bir adet fincan/kupa askısı
bir adet uğur böceği şeklinde saksı aksesuarı
bir adet sardunya, pembe
beş adet petunya, kırmızı, beyaz, mor, mor-beyaz, pembe
beş adet saksı
iki paket toprak

ve iki adet not tutacağı, biri balık biri kelebek şeklinde.

kabul ediyorum, çoğu ıvır zıvır ama iyi geliyor böyle saçma detaylara dalıp, üzerine gelen daha büyük şeylerden birazcık kaçmak.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

neolitik hanımcım, böyle alışverişler insana iyi gelir gerçekten. bunlara baktıkça keyiflenirsiniz.

bayılırım ben böyle şeylere. ne güzeller. bana da toprak lazım, çiçeklerden birinin saksısının değişmesi gerekiyor. okuma lambaları çok pratik oluyor gerçekten. pazar filesi ne iyi fikir. ben de geçenlerde iki adet kupa aldım. hani üzerlerinde burçların sembolleri olanlardan. ama hepsinin üzerinde bir kedi var. mesela balık burcuysa kedi ne yapıyor? tabiki balık yediği hayallere dalıyor:))kupa asma zımbırtısı benim de aklımda yani.

ama en çok bademin pozuna bayıldım. işyerinde oturmuş yarına yetişecek bir sunuyu bitirmeye çalışıyorum. çok güldüm bademin haline. olsa da şimdi burda mıncık mıncık sevsek.

Adsız dedi ki...

bayildim hepsine. ben de carsiya cikmak, ellerim kollarim bir suru 'olmasa-da-olur-ama-olsa-ne-guzel-olur' turunde ivir-zivirla dolu gelmek istedim.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Kutu tahmin ettiğim boyda ise, Badem kendini epeyce minyon göstermeyi başarmış. Bravvo ona.:))
Peki, oradan nasıl çıktı?
Devrildi mi, debelendi mi?
Çok şirin çok!

neo dedi ki...

pelincigim,

hızımı alamamış olacağım ki dün de paşabahce'den yanar döner renkli rüzgargülleri ve de külah şeklinde dondurma kapları aldım :) eski kiloma dönebilme çalışmaları kapsamında, çok sevdigim kurabiye, kek vs gibi seylerden uzak durup kendimi sütlü tatlılar ve dondurmayla frenlemeye calısıyorum. bu kaplar iyi oldu, icine meyve felan dograyip bir top da dondurma koyunca insanın gözü doyuyor biraz. bir de dondurma kaşıkları gördüm, kaşık kısmı yuvarlak, sapları upuzun ve ucunda kırmızı kalpler olan :) onlardan da alirim belki. bi de dondurma kepcesi alayim da tam olsun.

badem acayip pozlar vermeye devam ediyor, gecen gun de bir ayakkabı kutusuna sıgısmaya calisirken bir kosesinden patlattı kutuyu ve hiç istifini bozmayıp o köşeden kuyruğunu cıkartarak uyumaya devam etti :) fotografini koyacagim bi ara.

...

muzi,

tavsiye ederim, en kısa zamanda yap böyle bir ıvırzvır alışverişi. sizin oralarda ikinci el dükkanları vardır kesin, oralarda dolaşmak da ne iyi gelir insana.

...

ekmekci kız,

sorma, öyle tombul olmasına ragmen daracık yerlere sıgıyor bizimki.

devrilmeden cıkıyor valla, hoop diye zarifce atliyor halinin üstüne. acayip bi si. bi de bu ara cicekleri suladigim, eski, mavi bir caydanlik var, ondan su icmeye takti. kafasi zar zor sigiyor fekat bizimkinin umrunda degil, sıkısacak kafası diye korkuyorum, bakiyorum suyu bir güzel icip cikariyor. onun da fotografini cekmeli.

Adsız dedi ki...

Bana kedimle ilgili en ilginç gelen şey sevdiği yiyecek ve içecekler:
1.kahve-türk kahvesi ya da nescafe ayırımı yapmaz
2.bitki çayı
3.yağda yumurta
4.zeytin
5.iç bakla(valla doğru)
Tuhaf olan şey biz ona bunları hiç yedirmedik kendisi biz yerken coşunca herhalde tadar bırakır dedik ama bayılıyor.Birgün bademi kahveye bekleriz: )
Serpil

Adsız dedi ki...

Allah allah, onca yıllık kedi dostuyum, kahve/neskafe içen kedi de ilk kez görüyorum!