"rabbim eskişehir dedi"* :)

efenim amerikalıların "long weekend" dediği türden bir planlama yapıp nicedir ertelediğim eskişehir seyahatine bu gece çıkıyorum. her zamanki gibi trenle gitmeye niyetlendim ama burası türkiye sevgili seyirciler, en basit planın önüne çok acayip engeller çıkabülür! başkent ekpresi biletimi her zamanki gibi internetten alayım dedim, 13 mart cuma günü tren yok diyor, allah allah bayram değil, tatil değil, tuhaf şey diye telefona sarılıyorum böyleyken böyle diye, neymiş efendim hızlı tren açılış töreni varmış, başbakan eskişehir istasyonuna gelicekmis, o günkü seferleri iptal etmişler! deliriyorum bunu duyunca, -halbusi alışmış olmam lazım, ancak bir isveçli şaşırabilir böyle bir duruma- ulan zaten üç tane tren var günde, onları da iptal etmek ne demek yarım saatlik açılış töreni için! her saat trenin olur da, istasyona tören saatinde varanları iptal edersin anlarım, yok, koca istanbul-eskişehir hattı o gün iptal! sonra da "padişahım çok yaşa - I. tayyip " denilince "canım nerden çıkıyor bunlar" falan filan! hadi cuma iptal, cumartesi bileti alayım diyorum, yok onun da internetten satışı kaldırılmış, seyahat günü istasyondan alınabilirmiş, hızlı tren yüzünden gecikmeler oluyormuş, saati değişebilirmiş bıdı bıdı! yeni, faydalı güzel bi şey yapıcam diye, eski de olsa işleyen sistemi yerinden oynatmak bize özgü diye düşünüyorum.

her zamanki gibi haydarpasa'dan sabah 10'da kalkan canım başkent'imle dört saat sonra eskişehir'e varamayacağım anlaşılınca başka saatlere ve trenlere baktım ama gece de gitmek istemiyorum, eskişehir ayazının insanın içine işlediği sabahın dört buçuğunda varıyor fatih ekspresi, babacıgım illa karşılıycam diye istasyonda bekliyor vs. çaresiz otobüsü seçmek zorunda kaldım bu sefer (otobüsle altı saat sürüyor bu arada, trenle dört, ühü!). neyse, bu gergin bilet macerasına sabah ulusoy'dan aldığım biletle bir son verdim. ama ona da ayrıca sinir oldum, internetten rezervasyon yapayım dedim, baktım otobüs boş, cam kenarını seçtim, yok illa ki "bayan yanı" -daha kıl bi ifade de yok şu hayatta, bayan ne demek ya!- seçmeye zorluyor sistem. daha önce cam kenarı almış "bayanlar"dan birini yanını alacaksın, ikisi de boş koltuktan birini seçemezsin! tamam gecenin bi vakti, elin adamıyla yanyana gitmiyim istiyorsunuz anlıyorum da daha fazla opsiyon izni versene sisteme kardeşim!

neyse efenim, sinirlenmeyeyim daha fazla, muhitinde "mutedil bi insan, sabırtaşı maşallah" diye tanınan bi kişiyim malum.. uykusuz ve roll dergilerim, yeni başlayacağım kitabım (iklimler), ipod'um, hacı bekir lokumum ve ben eskişehir'e gidiyoruz bu gece. dönüşte tipik bir eskişehir yolculuğunda olduğu gibi haşhaşlı çöreklerim, petiförlerim, annemin çantaya tıkıştırdığı çeşitli ıvırzıvırlarımla dönüp maceralarımı anlatacağım, merak buyurmayın.

* bkz ilgili haber: rabbim cleveland dedi

** fotoğraf da şu siteden: http://www.tamercevik.com

10 yorum:

gülçin dedi ki...

neşeli maceraların olsun neolitik hanımcığım, güle güle git gel. ama sen sonra bu eskişehir'i anlatıyorsun anlatıyorsun bizim de gidesimiz geliyor bak. geçen yıl öyle olmuştu mesela. sevgili peri ile nasıl heveslenmiştik bizi eskişehir'e hamama götüreceksin diye, hatırladın mı? ühü.

iyi yolculuklar, sevgiler.

şule dedi ki...

bu baharda ben de istiyorum bir eskişehir gezisi. ama sayın başbakanımız açılışı yapsın hayırlısıyla ve trenler tekrar kullanıma açılsın da ondan sonra...

serpil dedi ki...

Başlık mahvetti beni.
Sana iyi yolculuklar,Eskişehir'de güzel geçsin haftasonun :)

dreamsact dedi ki...

haşhaşlı çörek..

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Aaaa!
Birisi gezi mi dedi? Ben de isterim, ben de! Lütfen, çok eğlenceli olur. Baharda gidelim kesinlikle...
:)))
İyi yolculuklar, dönüş için çöreği bol tut bence, onu da istiyorum.
:)

pelin dedi ki...

aaaa ama ben bu yazıyı şimdi gördüm. pazar öğleden sonra. şimdi de dışarı çıkıyorum. çarşıda ve sakarya caddesinde işlerim var. belki karşılaşırız. birbirimizi tanıyabilir miyiz acaba:) zor bir ihtimal.
tren işini hiç sorma çok sinir bozucu. başkent ve cumhuriyetin ankara seferleri hepten iptal sanırım. hızlı trenden başka şansımız yok. halbuki belki de ben üç saatte yavaş yavaş gitmek istiyorum di mi ama.

neo dedi ki...

gülçin,

neşeli maceralarım istanbul'a dönünce bitti :( -bkz. yukarıdaki yazı- neyse abartmayayım, o gün çok öfkelendim ama geçti şimdi. eskişehir'e gitmek lazım, ama havalar biraz ısınsın, mayıs-haziran olsun o zaman. soğuğu da bir başka tabii ama, rahat rahat gezmek varken..

bir gezi olursa peri'ye de haber uçururuz, kimbilir belki?

sevgiler

...

şule,

aman bir açılış yaptılar hiç sorma, tam gidecek günü bulmuşum, açılıştan sonra miting de vardı, bizim eve de yakındı meydan, annemi ayrı durdurmuş polisler, babamı ayrı! yahu evimize gidiyoruz diye zor dert anlatmışlar işgüzarlara.

dönüşte başkent'le geldim, tam vaktinde kalktı ve yine tam zamanında vardı, şaşırdım! yeni trenler de koymuşlar, sakarya ekspresi vs.

...

serpil,

ehehe başlığı ben de sevdim :) onun bi sürü versiyonunu türettik sonradan.

haftasonu güzel geçti, bu sefer arayı biraz açtığımdan bizimkilerle hasret giderdik öncelikle, o çok iyi geldi. e yedim, içtim, soğuk da olsa gezdim. bol bol uyudum. en kısa zamanda yine gideyim diyorum.

...

halid,

güzeldi valla haşhaşlı. dondurmayla iyi giderdi :)

...

ekmekçi kız,

baharda bi organizasyon yapmak lazım. rotayı çizerim ben, yeni yerleri de pelin'den öğreniriz.

çörek meselesine gelince, orda şöyle bir sorun oluyor, taze taze yemek lazım onu, ertesi güne kalınca kuruyor biraz. evde haşhaş var, ben onunla bi deneme yapayım diyorum, lezzetli olursa seve seve beğenilerinize sunarım efenim :)

...

pelin,

ben de yorumunu pazar akşamı gördüm. senin dışarda oldugun saatlerde yoldaymışım meğer. bir dahaki sefere şansa bırakmayıp buluşalım derim. kalabalık bir blog grubu olarak seni pino'da bekliyor oluruz bakarsın :)

teyzenteyfik dedi ki...

Neolitik,
su gezi listesine adimi yazdirabilir miyim, yoksa kayit suresi gecti mi ? :)

neo dedi ki...

teyzen,

tabiy ki, listeye ekledim seni hemen. bu ilgi alaka devam ederse TCDD'den vagon kiralıycaz galiba diyerek durumu abartayım biraz ehehe..

tamer dedi ki...

selamlar