isterdim..


karnesini almış, önünde sonsuzluk kadar uzun bir yaz tatili uzanan bir çocuk olmak isterdim. karne hediyesi kırmızı bisikleti üzerinde hiç üşenmeden zırt pırt çarşıya gidecek, hava kararana kadar sokakları turlayacak, yokuştan aşağı frene basmadan inerken yüreği ağzına gelecek ama çok da eğlenecek kaygısız bir çocuk..

önce anneanne ve dedeyi ziyaretle, sonra deniz kenarında bir-iki haftayla geçecek yaz mevsiminin başında bir çocuk. tabii bir sürü de okuyacak yeni kitabı olan: gizli yediler, afacan beşler, ökkeş serileri, iki sene okul tatili vs.

biraz azar, biraz ısrarla yatırıldığı öğle uykularından tatlı bir mahmurlukla uyanıp, elinde kurabiyeyle pencereden sokağa bakarken, o uyurken bir sürü eğlenceli şeyin olup bittiğini, sokakta oynamaya devam eden çocukların onsuz müthiş eğlenceli saatler geçirdiğini düşünüp, içi sızlayacak bir çocuk...

kısacası şimdiki halimden uzakta bir yerde, tanıdık ve güvenli bir noktada olmak isterdim.

fotoğraf: katie morton

7 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Ben de çok isterdim bunu. Tek derdim: ben uyurken sokakta oynamaya devam eden çocukların bensiz müthiş eğlenceli saatler geçirdiğini düşünüp, içimin sızlaması olsun isterdim. Ama geçen geçiyor. Geriye hep özlem hep özlem ve kıymetini bilememiş olma duygusu kalıyor.

Adsız dedi ki...

şu yukarıdaki şey.. çok hoş..

:)

Adsız dedi ki...

Pinokyo marka beldesan bisikletim geldi aklıma.Ailecek binerdik.büyüklere göre gidon ve selesi ayarlanabilirdi bir çocuk bisikletiydi.uzun yıllar bu özelliğinden dolayı ailenin gezi eşeği olmuştur.Keşke saklayabilseydik.Bu küçük geçmiş kokan betimleme için teşekkürler..Deniz başka kokardı o yıllar !

zafer dedi ki...

Adsız benim.İsmimi yazmayı unutmuşum.Özür Dilerim.

neo dedi ki...

aydan atlayan kedi,

kıymeti nasıl bilinirdi ondan da emin degilim, o yaşlarda "büyüyeceğim ve bu sıkıntıları bile özleyeceğim anlarım olacak" diye düşünen küçük bir bilge olmak gerekiyordu belki :)

...

halid,

sıkıntı basınca yazılıyor bazen öyle, nicedir çıkmamıştı bu tür bi şey. begendiğine çok sevindim. sen de hoşgeldin bu arada, gözümüz yollarda kalmıştı :)

...
zafer bey,

benim bisikletim sindrella idi.

zafer dedi ki...

Evde şimdi 3 bisiklet var ne yazık ki isimleri yok :))

zafer dedi ki...

"dreamsact" günlüğünüz tesettüre bürünmüş.Vallahi açılmıyor direniyor.Çok dindar çoook :))