çok şükür

hemşire ameliyat bonesini takarken, son anda cıkarıp bana verdiği gözlüğünü bir an bile elimden bırakmazsam ameliyattan sağ salim çıkacak diyorum kendi kendime... Bir türlü geçmek bilmeyen üç saat boyunca elimde gözlüğü, hastane koridorlarında yürüyorum, yürüyorum. Kafasındaki yeşil bonenin kenarından çıkan kıvırcık saçları, ameliyathane kapısından girerken buruk el sallayışı gözümün önünden gitmiyor. “zamanın bir türlü geçmemesi” klişesi cisimleniyor ve koridorda bana eşlik ediyor. İlk bir saatin sonunda ameliyathaneden “her şey yolunda mı” diye haber alamaz mıyız soruma kesin bir ret cevabı veren görevli, iki buçuk saatin sonunda yüzümdeki ifadeye daha fazla dayanamayıp telefonu çeviriyor. Karşı tarafın ne dediğini duyamıyorum, görevlinin ifadesiz yüzünden bin türlü mana çıkarıyorum. Sonunda telefon kapanıyor, görevli gülümseyerek, "kırığı onarmışlar, kesiği dikiyorlarmış, 30-40 dakika sonra odaya getirirler" diyor. Ohh, çok şükür...

not: buraya tatil yazisi girecekti ama birkaç gündür gündemimde firtina bey ve bir taksinin arka koltuğunda geçirdiği kazada iki yerden kırılan kolu, üç saat süren ameliyatı, bu arada benim hastanede yemek masasını açayım derken sıkıştırdığım orta parmağımın tırnağı düşer mi, parmak sıkışması yüzünden olmak zorunda kaldığım tetanoz aşısının koluma vuran ağrısı geçer mi gibi meseleler var. Şu yaz bitsin bi an önce diyor, başka da bi şey demiyorum. Ha bi de kurşun mu döktürmeli nedir?

9 yorum:

Güneşli Günler dedi ki...

Çok geçmişler olsun. İşte böyle hesap kitap ediyorsun tutmuyor, tutmuyor. Şükür atlatmışsınız ya.

gülçin dedi ki...

çok geçmiş olsun neolitik hanımcığım, bu kadarla kalsın dileyelim.
sevgiler.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Canım Neocum,
Yahu geçmişler olsun!
Kaza değil mi, işte? Hesaba kitaba sığmıyor.:((
Acil şifa dilerim,Fırtına Beye.

Sana da geçmiş olsun. Tırnak düşse de çıkıyor, üzülme. O sıkışmanın ilk anındaki zonklama en fenası.:(

Hımm, evet kurşun döktürelim.
:)

elektra dedi ki...

aaaaa, ne hemşiresi diyor neo acaba diye ekmekçi'min sayfadan geldim ki, fırtına bey'in başına geleni okudum. çok çok geçmiş olsun hemşirem...

Bettra dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun :( Mutlu, sağlıklı haberlerinizi almak dileğiyle...

Bettra

metin dedi ki...

Hem Fırtına Bey'e hem de size geçmiş olsun Neolitik Hanım. Okuyunca bööööle bi tuhaf oldum yakın zamanda iki ameliyat geçirmiş biri olarak...

Bu arada Hafif Abi diye biri zuhur etti buralarda, bi kapısını çalsanız nasıl da sevinir. Ama tabii ki önce bi kurşun murşun döktürün, iyileşin, iyileştirin, kendinize gelin hele...

hafifabim.wordpress.com

şule dedi ki...

neocum, cok cok gecmis olsun. en kisa zamanda iyilesin de bir carsafin altina girip kursun dokturelim hep birlikte :)

Arzu Çur dedi ki...

Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşsin inşallah. Kurşunu bilmem ama nekahat dönemine aman dikkat. Etmedim, çektim oradan bbiliyorum.

Sevgiler:)

neo dedi ki...

güneşli günler,

teşekkür ederim geçmiş olsun dileği için. hesap-kitap hep boşuna gercekten..

...

gülçinciğim,

çok teşekkürler. daha beter de yaralanabilirmis, taksi epey hızlıymış, doktor "şehir içinde kolu böyle kıracak hızı nerde buldun" diye şaşırdı.

...

canım ekmekçi kız,

çok saol. gercekten de kaza işte, on dakikalık mesafede olmuş. şifa dileğin teşekkürler. şimdi daha iyi, yarası iyileşiyor, fizik tedaviye başlayacak yakında.

benim tırnağım allahtan düşmedi, biraz karardı ama hemşire toparlar bu kendini dedi. çok sevindim. sağ elimin orta parmağı yahu, koca sargıyla dolaşıcaktım, zaten bi kolu kırık var bi de ben fazla olucaktı :)

...

elektra,

çok teşekkür ederim. tam hemşire oldum hakikaten, zaten çocukluk hayalimdi, keplerine hasta oldugumdan hemşire olmak isterdim küçük bir kızken :) gün boyunca talimatlar yağıyor, "sırtımı kaşır mısın, gözlüğümü verir misin, laptop'um nerde, tv'nin kumandasını alayım, ilaç saatim geldi mi?" allah'tan huysuz ve nazlı bir hasta degil kendisi :)

...

bettra,

çok teşekkürler.

...

metin bey,

ameliyat geçirmek beter bi şey olsa gerek ama ameliyattakini beklemek de fenaymış, onu gördüm. geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkürler, umarım siz de daha iyisinizdir.

hafif abi'ye kısa bir bi ziyarette bulundum, bu ansiklopedik yazım beni cezbetmiştir hep. en kısa zamanda katkıda bulunmak isterim.

...

şuleciğim,

çok teşekkürler. çocukken annemler kurşun döktürmüştü, o çarşafın altında "coss!" sesini beklerken çok eğlendiğimizi hatirliyorum :)

...

arzu,

sağolasın, dediğin gibi nekahat dönemi önemli. dikkat ediyoruz, bol kalsiyumlu şeyler yiyor (yoğurt, eski kaşar, badem vs). doktor da komik bi adam, "ayrıca kalsiyum tableti alsın mı" diye sordum, "yogurt-peynir yiyorsa gerek yok" dedi. sonra da "bana soruyorlar, doktor bey, kemik suyu, paça içelim mi diye, "seviyorsan iç" diyorum. yoksa bi faydası yok onların, alışkın diyilsen mideyi bozarsın mazallah"