boğazlarım



annem öyle der, ben de öyle diyorum etraftakiler gülüyorlar, "boğazlarım ağrıyor" insanın kaç boğazı var, bir herhalde ama olsun, "boğazlarım ağrıyor" demek hoşuma gidiyor. ağrımın şiddetini vurguluyor, nadiren hastalanan (çok şükür) biri olduğumdan bu tür ağrı-sızı fırsatlarını (!) abartasım geliyor. yaşlanıp 80'lik bir ihtiyar olursam da "yanlarım ağrıyor" diycem, bir de o yaşı görürsem, parlak pembe/kırmzı bir rujum olacak, artık iyice incelmiş, büzülmüş dudaklarıma sürüp gezicem.

hafta başından beri boğazıma yerleşmiş bol tüylü bir kedi var sanki, kâh tüyleriyle boğazlarımda delice bir kaşıntıya sebep oluyor ya da tırmalıyor, acıtıyor. ilaç kullanmaktan kıllanan biri olarak bal+zencefil, ılık bitki çayları gibi konvansiyel tedbirlerle meseleyi çözmeye çalışıyorum ama pek faydasını göremedim. daha madrid seyahatinin geri kalanını yazacaktım.. haftasonu geçer belki, du bakalım.

6 yorum:

aslı hayvanı dedi ki...

salgın bu demek. ben de çok evhamlı bir kişi olarak kansere yakalandığımı düşünüyordum, geçmiyor çünkü.

boğazlarıma gelince, benim de bir arkadaşım bunu sık sık kullanır. esasen 'bademciklerim' demek istediklerini sanıyorum :)

Güneşli Günler dedi ki...

Aa Neolitik biz de ailecek boğazlarım ağrıyor deriz, bu durum baya bir yaygın galiba. :) Şu aralar bir salgın sanırım bu, bence bal ve zencefile devam et yine de. Geçmiş olsun. Madrid izlenimlerini bekliyorum bu arada...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bak madem boğazların ağrıyor, dileğim şudur:
Geçmişler olsun!

Sevgiler.
:)

elektra dedi ki...

ben de annemden öyle öğrendim:) benim de boğazlarım ağrır ağrıyınca, boğazım değil:) geçmiş olsun, bal yut bal, limon da sık , karabiber de serp e mi...

şule dedi ki...

geçmiş olsun neocum. boğazların tez zamanda iyileşir inşallah :)

neo dedi ki...

aslı h,

hala öksürüyorum ama giderek azalıyor. bende pek evham yoktur, dr. google'dan habire abuk subuk şeyleri taratıyorum ama genelde dogru teşhisler koyup tedavi ediyorum. en son ellerimde temasa dayalı dermatitit midir nedir öyle bi şey olduğu yönünde kanaate vardım, suyla işim oldugunda eldiven takmaya başladım, bepanthol losyon kullandım, geçmeye başladılar. sağolasın mayo clinic sayfası :)

bademcikler teorin akla yatkın geldi, kesin öyle demek istiyorum "boğazlarım" derken :)

...

güneşli günler,

e bu "boğazlarım" lafı madem bu kadar yaygın, niçün arkadaşlarım gülüyor bana niçün? bal ve zencefil, ılık su içmek iyi geldi, giderek düzeldi durum. bir ara sesim çok kötüydü, maçta bağırmış gibi çıkıyordu ve de ağlak bir tonu vardı. gayet normal bi şey anlatıyorum mesela ama ses sanki birazdan ağlamaya başlıycakmış gibi :) herkes gülüyordu halime, telefonlara bakamaz olduydum, o da düzeldi.

madrid araya zaman girince uzaklaştı biraz, bakalım.

...

ekmekçi kız,

geç cevap verdim biraz ama teşekkürler ederim :)

daha iyiyim şimdi.

sevgiler.

...

şuleciğim,

teşekkür ederim çok. kendi kendime nazar değdirmekte üstüme yoktur, "bu kış hiç hasta olmadım" diye şişiniyordum, öksürük belası çıktı. "aman ya ben anti-virüs felan kullanmam, bilgisayarıma da hayatta bi şey olmaz" diyordum, daha dün virüs kaptı, çöktü bilgisayar. bundan sonra ağzımı açmıyım diyorum bi süre :)