neolitik hanım'dan dev araştırma.. pek yakında bu sayfalarda...



- sherlock holmes'un en sevdiği içki hangisi? peki ya içki dışında düşkün olduğu illegal maddeler? Ya ünlü dedektif bayan marple'ın en sevdiği çay markası nedir?

- isveç polisiyelerinin ünlü siması martin beck ne yer ne içer?

- sambuca, tisané, absinth, roobios... nedir bu acayip şeyler?
  
not:
 iki büyük ilgi alanım artık herkesin malumu, yeme-içme ve polisiyeler.. geçen gün bir alman polisiyesi okurken zihnimde bir şimşek çaktı, yaw dedim, bu dedektif milletinin illa ki bir favori içkisi oluyor. ben bunları bi araştırsam ya, ne yer ne içer bu arkadaşlar? epey kapsamlı bir liste yaptım, hem benim için de yol gösterici oldu, polisiye yazıcam ya bu sene :P önce kahramanımın ne yiyip ne içeceğine karar vereyim diyorum :) acaba ben kahramanımı direkt gurme mi yapsam? ünlü şefler dünyasındaki cinayetleri çözer belki? iyi fikir sankim?

7 yorum:

endiseliperi dedi ki...

müthiş! yaz mutlaka.

şule dedi ki...

bence süper olur. benim gibi obez kitap düşkünü tiplerin de hit yazarı olursun böylece :)

hirondelle dedi ki...

sherlock nedense pek bir yemek tutkunu değildir ama maşallah tüketir afyonu. hercule poirot bana gourman tipi çizer hep. onu bir araştırmak lazım.

gülçin dedi ki...

:) bir tuhaf turta davası'nı okumanı tavsiye etmeye geldim.yeni çıktı, alan bradley yazmış. gerçi içinde içki içen biri yok ama polisiye ve yeni bir kahramanımız var (flavia de luce) o yüzden söyledim.

bi de ünlü şefler dünyası deyince neden aklıma ratouille geldi anlamadım :)

sevgiler

neo dedi ki...

peri,

gurme dedektif fikrine mi dedin müthiş diye? yoksa yazı dizisine mi :) gerçi ikisi de müthiş ehehe :P

...

şule,

:) ayol senin neren obez? ha kitap düşkünü kısmını biliyorum da abartmayınız kuzum obez mobez diye cık cık!

...

hirondelle,

evet holmes'un yemekten ziyade daha "keyif" verici maddelerle bir münasebeti var. poirot da var listede.

...

gülçin,

aa ne güzel isimmiş o öyle, turtalı felan :) hemen alayım.

ratatouille'de gotik kılıklı hatta vampirimsi yemek yazarı vardı ya, filmden en çok aklımda kalan o tip olmuştu. ünlü şeflerin dünyası da entrika, hırs, içki, para dolu bir dünya imiş, bir şefin hatıralarında okuduydum, adını hatırlayamadım şimdi.

sevgiler

Arzu Çur dedi ki...

Gurme dedektif de olur, gurme katil de olur. Hatta özel bi yemek için malzeme toplayan bi katil düşün, o da olur. Çok iyi bir fikir gibi geldi bu bana. Yaz hadi, yaz yaz yaz...

neo dedi ki...

arzu,

aslında malzeme bol, polisiye açıdan mutfak dünyası bereketli bir yer, zehirli mantarlar, türlü türlü bıçaklar :) du bakalım.