adalarda kedi safari


başlığı görünce ürkütücü şeyler aklınıza gelmesin, kimse kedilerin peşine avlamak üzere düşmüş değil, haftasonu kinali ve burgaz adaya gittik de, dönüşte bir baktık evlerden, ağaçlardan, denizden cok kedilerin fotograflarını çekmişiz. envai çeşit kedi vardı yahu, tekirler, sarmanlar, norveç orman kedileri (bol tüylü olanların cinsi o imiş), ingiliz kısa tüyler hatta van kedisi bile gördük. gayet sağlıklı, sevecen ve sıcakkanlıydılar, belli ki insanların onları beslemesine alışıklar, "pisi pisi" der demez, koşarak geliyor yaramazlar.

cumartesi ara ara yagmurlu, bazen güneşli güzel bir hava vardı. aslında niyetimiz siyah-beyaz film alarak, "sanatsal" fotoğraflar çekmekti ama dijital makine digerine üstün geldi. hemen bilgisayara yüklüyorsun, seciyorsun vs. siyah-beyaz da çektik ama bakalım ne zaman banyo edilecek, karta basılacak, peeh!

tatil biter bitmez, kendimi işlere güçlere verdim, öğle tatilinde de fotografları yükledim. bir an için bile "ay tatil bitti" şikayetlenmelerine girmeyeyim, pazartesi sendromlarına kapılmayayım dedim. öyle işte, fotoğrafların kalanı flickr'da.

iyi haftalar herkese, cuma çabuk gelsin bi de :)

not: başlıkla fotograf uyumsuz oldu ama napalım, bu rahatına düşkün arkadaş, adalarda gözümüze çarpan nadir köpeklerden biriydi.

4 yorum:

elektra dedi ki...

anakarada kedilerinden bıkanlar adaya mı bırakıyor acaba diye düşündüm sen ada kedi kaynıyor diye yazınca. kimbilir, belki:???:(

serpil dedi ki...

Ben de yazlıkçılardan bazıları dönerken adada bırakıyor kedileri köpekleri diye duymuştum ama şehir (ada) efsanesidir demiştim, şimdi kararsız kaldım bak :)
Resimlerin hepsi çok güzel, Ekmekçikız'ın sonbahar yaprakları vardı adada çektiği ona da bayılmıştım.
Ben adaya gitmek istiyorum en kısa zamanda.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Şu yepisyeni fotolar başlığında poz vermiş arkadaş, ne kadar mağrur öyle!:))
Bir de konu başlığındaki pembekoltuksevercanlı çok hoşuma gitti.:))

neo dedi ki...

elektra,

ben de duymustum o tür söylentileri ama dogru mu bilmiyorum. sayıları çok ama birilerinin onlarla ilgilendigini gormek icimi rahatlattı, tam biz oradayken sokaklara öbek öbek mama bırakılmıstı, sahilde takılanlar da balık artıklarından olsa gerek tombiş görünüyorlardı :)

...

serpil,

resimleri begendigine sevindim, bazılarını ben de çok sevdim, kınalı'da tepedeki manastıra çıkan yolun gotik bir havası var mesela :)

adalara mutlaka gidilmeli, kışın ayrı bir güzel.

...

ekmekci kız,

ben de bayıldım o arkadasa, poz verdi adeta yaramaz, bir de vapur yanastı tam o sırada, arkada sarı bacasıyla iyi bir fon oldu. kediler, vapurlar, bi fotografcı daha ne ister :P