internetten zaman da indirilsin kampanyası!


bir arkadaşım var, bu ara sevgilisiyle arası kötü, evden çıkası yok, bazı günler evden çalışıyor, üç gün boyunca hiç dışarı çıkmadığı oluyor. ya çalışıyor ya da film, dizi vs izliyor. bu ruh hali içinde geçen gün şöyle bir laf etti: "evlendim, çocuk yaptım, boşandım, yaş oldu kırk beş, bundan sonra aşk meşk peşinde koşma hevesim yok, e zaten internetin çoğunu da bilgisayara indirdim! yaşama amacım kalmadı benim" :) "interneti indirdim" derken abartiyor sayilmaz, gecen gun arşivindeki filmlerden yüklesin diye harici bir hard disk verdik kendisine, disk geri geldiğinde içinde 140 tane film vardı! acayip bir film-dizi arşivi var, bir diziden bahsedip, "getireyim sana birkaç bölüm izle" diyosun mesela, bir dahaki görüşünde çoktan o dizinin bütün bölümlerini indirmiş izlemiş oluyor. bu aralar ancak onun duymadığı yeni bir diziden, filmden falan bahsedersek biraz yüzü gülüp, heyecan belirtisi gösteriyor. geçici bir durum olmasını umuyoruz, kızla barışınca düzelecek hepsi :)

bendenizin de başka bir sorunu var internetle alakalı, ipod touch alalı beri ne indircegimi, ne izleyeceğimi şaşırmış durumdayım. müziği geçtim bir kalem o klasik zaten, bir de diziler çıktı başıma, ipod'da sevdiğim dizilerin henüz izlemediğim bölümleri yüklü olmazsa bir huzursuzluk oluyor bünyede, dexter bitti, californication bitti, house ara verdi, lost desen aylar oldu yüzünü gördüğümüz yok (bu hafta geri dönüyor gerçi). bir de sesli kitapları keşfettim, yani biliyordum ama artık dinleyebilir hale geldim. japon masalları yükledim, ispanyolca dil dersleri, bbc'den hercule poirot polisiyesi radyo oyunları (sürmenaj olmam yakındır :) e kitaplar yıgılı duruyor masanın üzerinde, kanaviceye merak saldım bi yandan, arkadasların ipod'larına örmem gereken kılıflar var, daha lebkuchen baharatını deneyemedim, makaron malzemeleri boynu bükük duruyor, ekmek makinesi bi kenarda örümcek bagladi vs vs. velhasıl internet & oradan indirdiklerim kara delik gibi bütün zamanımı yutuyor. o yüzden de teknoloji öyle bi gelişsin ki zaman da indirilsin internetten diyorum. nasıl, saçma ama bence süper fikir! :)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

internetten kendimi indirmek istiyorum sevgili neo..!

SERAP dedi ki...

Birisi şu dizileri ve filmleri indirdiğiniz yeri banada öğretebilir mi?:(
Fikir bize şimdi saçma geliyor ama bence ilerde onuda yaparlar...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Yahu, bırakın şu dizileri filanı falanı... Hayat kaçıyor dışarda hayat! Teknolojik herşeyi bırak, bir günlüğüne dene. Bence, hiç bir eksiklik olmayacak bünyede, hem bak bakalım o olmayan zaman nasıl iniverecek üstüne.
Demiş oldum.
:)))

Sem dedi ki...

Sevgili Neolitik Hanım,

Son günlerde BBC Radio 4'daki programları internetten dinleyebileceğimi keşfettim ama evde ve işte dinleyemiyorum, ben ne zaman izleyebileceğm diye hayıflanıyordum. Ipod'a indirilip dinlenebileceğini ise bilmiyordum. Bana çok güzel bir fikir verdiniz; Ipod'a indirip işe gelip giderken dinlerim diye. Şimdi ne yapıp edip bi ipod almalıyım. Sağolun varolun.

Sevgiler

elektra dedi ki...

neolitikçim, bakma sen ekmekçikızcığıma, valla bazen beni bilgisayarımla bir eve kapasalar ve bana hiiiç dokunmasalar diye düşünmüyor değilim. çok yorgun olduğum bugünlerde fikir kulağıma acaip hoş geliyor. zaman da indirilisin kampanyanıza ise, hiç düşünmeden +1 oy benden...

neo dedi ki...

dreamsact,

dikkatli indir, sen olduğuna emin ol, fake çıkmasın sonra :)

...

serap,

konuyla ilgili baska mesajlar da geldi, ben yakın zamanda "internet nasıl indirilir" diye bi yazı yazsam iyi olacak.

...

ekmekci kız,

dogru diyosun ama ara ara bakıyorum da hayatın kaçan kısımlarında bi numara yok yahu! dizilerdeki entrika, heyecan, gizem yok yani! bi de hava soğuk ya, tam bir kış bezginliği içindeyim, gecen gün "yeter bu kadar evde oturmak" diyip sonbahar filmine gittim, güzeldi çok.

teknolojiyi bırakmayı ara ara deniyorum, bütün geceyi tv'siz, bilgisayarsız geçiriyorum mesela ama, ertesi akşam gelsin diziler, gitsin oyunlar :)

...

sem,

evet evet, bbc'nin bazı radyo programları ipod'dan dinlenebiliyor. ipod alırsanız internette çok zengin bir sesli kitap (audio book) arşivi de açılıyor önünüzde (gören de ipod reklam vermis sanıcak bloga, evet sayın apple, banka hesap no'mu veriyorum... :) ipod dısındaki mp3 çalarlarda dinlenebiliyor mu emin degilim bu sesli kitaplar, bi sony vardı bende, onda dinleyemiyordum mesela.

http://librivox.org/ diye bir site var, oradan artık "public domain" olmuş, yani telif hakları koruması sona ererek kamu malı haline gelmiş kitapların sesli kayıtları var. bir bakın derim.

sevgiler

...

elektra,

evet ya, zaman kaygısı yaşamadan bilgisayarın başında olmak süper olur. işler güçler varken insan bi rahat dolaşamıyor internette, ya da diğer şeyleri yapamiyor, hep bir iç huzursuzluğu...

kampanyama katılan ikinci kişisin (bi de ben varım :) bu dev güçle bilim dünyası üzerinde güzel baskı yapar, kamuoyu yaratiriz diyorum ben eheh :) japonlar, size sesleniyoruz elektra'yla, yapın bize bi güzellik, ha benim çekik gözlülerim :)

aslı hayvanı dedi ki...

ya yannız bende de var bööle bi hastalık. sırf depresyonvari bir şey değil yani. makina bir şey indirmeden boş durunca afedersiniz raptiye üzerine oturmuşum gibi hissediyorum. seyretmeye ömrümün yetmeyeceği bir arşivim var ama indirmeye devam.

bir de download bar seyretme durumu var ki, ona hiç girmeyelim :)

Adsız dedi ki...

ben yine bi limonlu cay icin ugradimdi neolitik hanimcim...hatirlarsaniz file ararken sizi bulmustum. :)
madem favorite'lara eklemisim hakkini vereyim dedim, biraz gezindim... bu yaziniza pek bi tebessum ettim.
ben de kampanyanizi hararetle destekliyorum.
indirilsin! interneti bulan bunun da caresini bulsun! di mi ama! :)


bayancommonsense

neo dedi ki...

aslı h, (böyle kısa yazmak daha kolay eheh)

nicedir ihmal ettiğim yorumları bari yanıtlayayım dedim. aynı rahatsızlıktan bende de var, ama kontrol altında tutmaya çalışıyorum, peyderpey (ay böyle mi yazılıyordu bu) insin diyorum, izledikçe indireyim diyorum ama gecen gun bütün pembe panter serisini indirdim üç günde, ha ne kadar izledim, ancak iki bölüm!

download bar izleme bizde de hastalık, iki ayrı bilgisayardan iniyorsa yarıştırıyoruz bilem :)

...

bayan commonsense,

yazıyı begendiginize pek sevindim, desteklerinizle bu kampanya büyüyecek, sesimiz japon bilim adamlarına ulaşacaktır, inanıyorum buna :)

yine gelin, limonlu çay olur, sütlü kahve olur, ne dilerseniz :)