neolitik'ten yılın transferi!


çok acayip bir şey oldu, eski gasteci oldugumdan bahsetmistim, bir ara güzide basınımızın "amiral gemisi"nde editörlük yapmışlığım vardır. işte ordan hala görüştüğümüz yakın bir arkadaşım tesadüfen blogumu keşfetmiş -bu arada blogum oldugunu etrafımdaki hiç kimse bilmiyor. badem'in resimlerini görünce çakmış olayı, önce kızdı, niye haber vermiyosun filan diye, ben de "özgür olmak istedim, gerçi bi şey yazdıgım da yok ya etrafımdakilerle ilgili, yine de gizli kalsın istiyorum" türünden bi şeyler geveledim. neyse efendim, bu arkadaş yazıişleri toplantılarından birinde efendim "blog diye bir fenomen var nicedir, bazıları çok tutuyor, etraflarında minik bir kitle oluşuyor, biri blogunda bir kitaptan söz ediyor haydi herkes onu okuyor, ya da film anlatıyor, herkes ona gidiyor, böyle life-style yazarları oluşmuş bir sürü, onları takip etmeli" diye abartılı bir şekilde anlatmış. toplantıda blog takip eden başka birileri de varmış, onlar da vermişler gazı - gastecilik dedigin de bu tür bi şey zaten- gündeme alınmış bu mesele. sonraaa -işte bu kısmı acayip- birkaç tane blog adresini vermişler özkök'e, "bir bakın, filmler, müzikler, seversiniz siz" diye. birkaç gün sonra özkök arkadaşımın çalıştığı servisi arayıp, "bunlardan birini çok tuttum, köşe verelim bizde yazsın, şimdilik kelebek'te başlasın, tutarsa cumartesi ya da pazar ekine alalım. kim bu neolitik hanım?" demesin mi? arkadaşım dün öğleden sonra arayıp bunları bir çırpıda heyecanla anlatınca şaka yapıyor sandım, atma dedim, baktım yeminler ediyor, inandım. "yalnız bir şartı var gazetenin, artık internette yazmayacaksın, sadece gazetede cıkacak yazılar" dedi. bi fena oldum, "ama ama" dedim, "blogumu kapatamam ben, hayatımın bir parçası artık." o da fena halde kızdı, "kızım manyak mısın, gazino patronu sana albüm yapıcam diyo, sen ama ben küçük dinleyici kitlemle mutluyum" diyosun, kendine gel! kalbim biraz buruk kabul ettim. sonra daha ayrıntılı yazarım, şimdi bir an önce haber vereyim dedim. önümüzdeki günlerde kelebek'te görüşmek üzere...




*ya bu yılki pek inandırıcı olmadı sanırım ama yine de şansımı bir deneyeyim dedim. nisan biiiiir! ehehe :) gerci gecen yılki "afrika'ya taşınıyorum" şakasını da inandırıcı bulunmaz diye yazmistim fekat kandırdığım birkaç kişi olmuştu. bu da dün gece aklıma geldi, aslında birkaç versiyonu vardı, "ismet berkan neo'yu radikal'e transfer ediyor", "iletişim yayınları neo'nun romanını basıyor", ve de gecen yılkine biraz benzemek üzere "neo paris'e taşınıyor" :) içlerinde en sansasyoneli hürriyet'li olanmış gibi geldi.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

oldu oldu.. ben inandim bile. notunuz olmasaydi adınıza memnun bile olup gülümsedim hatta. böyle bi teklif gelse gerçekten gidermiydiniz? merak işte..selamlar

ses(s)iz

Unknown dedi ki...

:-)) ben de inandım. Esprili bir yazıydı, bir gün gerçek olmasını da dilerim adınıza.

sevgiler...

Güneşli Günler dedi ki...

İnandım, hemde nasıl ta ki alttaki açıklamayı görene kadar. Lakin ben o kadar yakıştırıyorumki sana böyle bir teklifi alırsan da şaşırmam.

endiseliperi dedi ki...

:))inanmaz olur muyum, inandım tabii. hem canım bu transferin sonunda sen değil, onlar daha mutlu olurdu. sanırım newsweek okuyorsun sen. biliyorsun o dergide, arka sayfada bloggerlıktan dergiye transfer etmiş biri yazıyor.

tarkan ikizler dedi ki...

ahah... ne nisan biri... biz bunu aynen yaşadık... ama bloğumuzu da terketmedik evelallah... (yani birebir ben değil ama arkadaşıma böyle bir teklif götürdüm)...

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Valla ben inandım ne yalan söyleyeyim :)

gülçin dedi ki...

haha ben de inandım valla.. başta hatta habertürk gazetesi mi dedim, onların bir sütunu var ya bloglardan seçmece paragraflar filan yayınlıyorlar, oradan bahsediyorsun diye. kelebek daha iyiydi :)

e güzelmiş. şimdi ne olacak :))

sevgiler.

elektra dedi ki...

ben böyle aynı yazdığın gibi, ama ama kapamasın yaaa oldum iyi mi? en büyük balık ilan ediyorum kendimi:)))

asliberry dedi ki...

Ehhe Peri, Newsweek'teki blogger berbat ötesi yazıyor. Neo ve sen ağzını burnunu kanatırdınız onun. Pek keyiflendim.

asliberry dedi ki...

Ama belki de gazeteler çok kötü yazan, amatör insanları arıyordur. Hani insanlar ulan ben de yazabilirim desin, empati kursun, hayat bayram olsun diye.

Siz daha bir köşe yazarı kıvamındasınız anacım.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

AAA!!!
Her gün zırt pırt baktığım blogun şaka yazısını ancak akşam üstü görebiliyorum.
İlan ediyorum, günün sazanı benim, kesinlikle...
:)))

Bir de, yok öyle blog kapamak filan. Sen nerede yazarsan yaz, buradaki ahaliye özel yazı isteriz(m), her daim.
:)

şule dedi ki...

valla inandım :) hem neden inanmayayım yani? evet ben bir sazanım o ayrı, ama bu da olmayacak iş değil. en son sen anlattın ve begendin diye "jane austen kitap kulübü"nü seyredip, beğenmişim hem de...herkes yararlanmalı bu keyifli yazılardan diye düşünüyorum. ama kelebek değil de şöyle radikal cumartesi ekinde falan yazsan daha uygun olmaz mı, hı?

Adsız dedi ki...

Ben inanmakla kalmayıp bir de Ertuğrul Özkök'ü takdir ettim Neolitik Hanım'ı keşfetti diye.

Umarım Ertuğrul Bey geç kalmaz:-))

Emel

neo dedi ki...

ses(s)iz,

şakaları yazarken bir türlü emin olamıyorum, "bunu da yazdım, açık verdim, kesin anlıycaklar" diyorum ama fena da degilim galiba, yine kandırmayı başardım :)

yok böyle bir teklif gelmez, e. özkök ciddi kıl olduğum bir adam, zaten sevdiğimden degil de en sansasyonel kimi yazsam diye düşünerek yazdım, "en büyük gazino patronu" oldugundan. new york times'dan gelse bi düşünürüm ama ya da guardian'dan :P -aslında bu ara daily mail okuyorum, magazin sayfaları kafa dağıtıyor, bir tür "zihin fast food"u. ordan da teklif gelse olur bak :)

...

evvel zaman içinde,

bir gün gerçek olması dileğiniz için teşekkürler, bir yerlerde yazma fikri, her yazı severin kafasını meşgul eder, benimkini de ediyor. hem korkutucu hem de heyecan verici. bu şakada oldugu gibi hürriyet'i kast etmiyorum, kara kitap'daki celal salik karakteri gibi bir yazarlık mesela...

sevgiler

...

güneşli günler,

teşekkür ederim :) gazetede yazar mıyım bilmiyorum ama bi yere şaka yazarı olarak girebilirim kesin :)

...

peri,

evet ya, hurriyet açmaz beni :) bu arada, newsweek okumuyordum, ilk birkaç sayıyı aldım sonra bıraktım. yorumları sabah okuyunca bugun aldım bi tane, bakayım nasıl yazıyormuş şu blogger transferi.

...

onaltıkırkaltı,

şaka diye yazdım ama olası demek ki? seneye daha uçuk senaryolu şaka hazırlayayım bari.

...

aydan atlayan kedi,

kulübe hoş geldin :) "bir an bile inanmadım" diyen kimse olmadı şimdiye kadar. ya da onlar yorum yazmıyor. 1 nisan'ı hakkıyla kutladığımız için mesudum :)

...

elektra,

bu 1 nisan bol balıklı oldu :) kapamam kapamam, hayatımın bir parçası hakikaten burası.

...

aslı,

"peri ve sen ağzını burnunu kanatırsınız onun" demissin ya çok güldüm :) güveninize layık olmaya calışacağım efenim, bu gazla daha sık yazarım ben valla.

gazeteler ne arıyor bilmiyorum ama mevcut yazarlardan pek azı takibe değer.

...

ekmekci kız,

yaa, sen geç kalmışsın şakaya :)

yok, kapamam ben blog falan. habire yazarım kediydi, filmdi, benden kurtuluş yok :)

...

şule,

canım, filmi begendigine cok sevindim. radikal cumartesi biraz fazla modacı, trendy insan, zıpçıktı genç yazar takılıyor bu ara. beni almazlar :)

...

emel,

hay allah durduk yerde e. özkök'ü takdir etmenize vesile olmuşum yahu :)

ancak şakalarda keşfeder beni, biz onunla ayrı dünyaların insanıyız :)