anneanne battaniyesi


efenim, bahsettiğim gibi ne zamandır beceremediğim anneanne battaniyesi motifini sonunda örebilir hale geldim,  ablam saolsun. döner dönmez bi heves mevcut iplerden denemeler de yaptım gördüğünüz gibi. ip ince ama battaniye icin daha da ince mi alsam diyorum, kaba kaba oldular sanki. bir de internette baktım, genelde bir ana renk (beyaz, krem ya da siyah) ve diğer renklerden yapmışlar. ben de krem alayım, yanına da mavidir, turuncudur, yeşildir katarım bi şeyler. 



gerçi yeni almıycaktım, mevcutları değerlendirecektim, zaten bu anneanne battaniyesinin olayı da o, kalan iplerden yapıyosun, hatta komşudan, arkadaştan parça ip istiyosun felan.. bilemedim.
 

motif gayet kolaymış (öğrendim ya biraz hava mı atayım eheh), çabuk da bitiyor. aslında işe gidip gelirken, tramvayda, vapurda falan örmek istiyorum :) hiç cool görünmiycek biliyorum ama olsun, flickr'da görmüştüm, amerika'da "knit in public - kamusal alanda örgü" hareketi var. kadınlı erkekli gruplar toplaşıp parkta, kafede hep beraber örgü örüyorlar. bizde aslında hep vardı bu, özellikle şehirlerarası otobüslerde dantel ören çok teyze görmüşlüğüm vardır :)





neyse, ara ara gelişmelerden haberdar ederim, battaniye uzun bir macera sonuçta. bakalım bu kış bitecek mi?

5 yorum:

serpil dedi ki...

Renkler çok tatlı olmuş.Bunlardan atkı da yapıyorlar di mi, nerede gördüğümü hatırlayamadım ama.Ben çok eskiden mekik oyası bile öğrenmiştim ne tuhaf geliyor şimdi. Battaniye benim de planlarım arasında, gelişmelerden haberdar edersin bizi de.
Sevgiler Neocum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Neo

Hiç te yeni öğrenilmiş gibi değil. Hmmm, bence renkler gayet güzel. Fona bakarak belki mavi de olabilir. Belki birleştirmeyi onla yapabilirsin. Ben bu tip battaniyelerde çok fazla rengi sevmediğimden naçizane önerim canlı renkleri karıştırmaman şeklinde olacak. Derya Baykal bu motife "Hanım Dilendi Bey Beğendi" diyor. O da bir yerden duymuş ama ben ilk ondan duydum. Sonuçta mantık aynı.

Ben her yerde el işi yapmaya bayılırım ama utanırım. Araba yolculuklarında mutlaka elime bir iş alırım yapmak için. Hem böylece arabayı kullanana da arkadaşlık ettiğimi düşünürüm. Kitap okuyunca onu yalnız bırakıyorsun sonuçta. Ama bir kamyon veya otobüsün yanına gelmişsek hele kırmızı ışıkta isek elimden bıraktığım çoktur.

Ellerinize saglık, kolay gelsin.

Ulker

Adsız dedi ki...

:)) benim bikinilerim vardı bu modelden.
stella.

Adsız dedi ki...

küçükken tabi:))) önceki notu yazdıktan sonra aklıma geldi. çok eskilerden bahsediyorum:))
stella

neo dedi ki...

serpilciğim,

evet evet atkı yapıyorlar, çantasını da gördüm bir dergide. atkı için ince, yumuşacık bir ip bulmak lazım, tığla örgü sert olabiliyor zira.

mekik oyası ha! etkileyici! :) ben oya, dantel işlerine hiç heves etmedim, yapamazmışım gibi geliyor.

yan tarafa bir battaniye motif sayacı koyayım diyorum ehehe. yaptıkça yazarım oraya.

sevgiler.

...

sevgili ülker,

çok teşekkür ederim önerilerin için. derya baykal'ın kullandığı isim de güzelmiş :)

ya aslında utanmamak lazım, güzel bir iş çıkıyor ortaya, insanı oyalıyor da hem. cesur olalım, örelim diycem ama ben de yapamam herhalde.

teşekkür ederim.

...

stella,

ya örgü mayoları ben de hatırlıyorum :) bazı oğlan çocukların olurdu, ıslanınca ağırlaşırdı, pek komik görünürlerdi. bikini görmedim bak, iyi fikirmiş ;)