şoför neolitik abla!

geçtim, direksiyon sınavını da geçtim! heyecanlanmam sanıyordum ama yeni salı pazarındaki kalabalığı görünce bana bir stres geldi tabiy. bir de meğer benim sınav saatim 12 değil 1'miş. mahsus erken söylüyorlarmış kurstan. neyse eski bir otobüs çekmişler park yerine erken gelenler olarak orda bekledik. her arabada kurstan bir direksiyon hocası, arkada da sürüşünüzü değerlendirecek iki kişi var. Salı pazarından çıkıyorsun, sağa dönüp tekrar pazara giriyorsun, beş dakka bile sürmeyen bi mesafe. isminiz okundukça arabaya biniyor, hemen hareket ediyorsun. bazı sürücü adaylarından geri geri gitmesini de istiyorlar, bazıları sadece tur atarak sınavı tamamlıyor. sonuçlar hemen belli olmuyor, akşamı beklemek gerekiyor. herkes birbirine nasıl geçti diye soruyor, "ay ne yaptıysa bi kızın 30 puanını birden düşürmüşler", "hocalar çok suratsız hiç konuşmuyorlar", "geri vitese nasıl alınıyordu?"

sıra bana yaklaştıkça heyecan artıyor, daha iki kişi var sanıyorum, meğer biri önceden girmiş ve gitmiş (hasta bir yakını varmış, öncelik tanımışlar), benden bir önceki de gelmemiş sınava. "hadi sıra sende" deyince hazırlıksız yakalanıyorum. çantamı ve ceketimi bagaja koyup biniyorum arabaya. ismim alfabenin epey sonlarındaki bir harfle başladığı için artık hocalar da sıkılmış görünüyor, konuşmadan oturuyorlar, direksiyon hocası "gidelim" diyor. bu arada hoca da peugoet'yi doğru dürüst kullanamadığım için bana fırça atan adam iyi mi! neyse bugün yumuşak davranıyor, "sağa dönelim, şuraya yanaşalım, geri gidelim, şurdan sağa dönelim". çoğunu yapabiliyorum, hele ki geri vitesi sadece bir kez kullandığım düşünülürse geri geri gidişim hiç fena diyil ama salıpazarından çıkıp sağa döneceğimiz yere elinde kırmızı bayrakla işaret veren bir adam kafamı karıştırıyor, ona bakıcam derken sağa dönüşte geç kalıyorum, hoca "sağa diyorum sağa" diye hafiften çıkışıyor. neyse dönüyorum, ama moralim bozuluyor hemen kesin burdan puan kırıcaklar diye. neyse biraz fazla gaza basarak pazara geri dönüyorum. hiç yorum yapmıyorlar, galiba kaldım diye düşünüyorum. 

ama boşuna korkmuşum, akşamüstü kursu arıyorum, geçtim mi diye, geçmişim. 75 biraz düşük tabiy, ama olsun. zati daha fazlasını alsam şaşırırdım. kesin o sağa dönüşten kırdılar, e biraz da hızlı gittim, bir de ikisi de kadındı not verenlerin, süper bile kullansan pek öyle yüksek not vermiyorlarmış, daha önce girenler öyle diyordu valla! neyse, trafikte güvenle hareket etmek için boş yerlerde, bilen birileriyle çalışmam gerekiyor. şoför neolitik abla olma yolunda ilerlemeye devam!

4 yorum:

Ebru dedi ki...

Tebrik ederim. Bence tenha yerlerde çalışmayın nereden ne çıkacağı belli olmaz. Yoğun yerde herşey ortada en azından sürekli dur kalk çalışmış olursunuz hem. 29 Aralıkta (yıl 2004) ehliyetimi alıp 5 ocakta şehir trafiğine girdim o ana kadar da sadece kursta 3 ders direksiyon, deneyim bundan ibaret:) Çalışıp çalışıp yapabilir miyim diye düşünsem gerilecektim.Şuan erkekler kendini bu konuda uzman saysa da birçoğu ile çok iddalı şekilde yarışabilecek kadar iyi görüyorum kendimi.Umarım küfretmeye alışmazsınız:) Bildiğim tüm küfürleri araba kullanırken öğrendim sanki içimde bir hanzo uyuyormuş da direksiyona geçmemi bekliyormuş:)

gülçin dedi ki...

hadi hayırlı olsun! ben başaracağına emindim zaten. yavaş yavaş alışacaksın bundan sonra, telaş yok :)

sevgiler

neo dedi ki...

ebru,

teşekkür ederim. tenha derken trafiğin nispeten az olduğu kalamaış vs gibi yerleri kastetmiştim.

küfretme meselesini ben de arkadaşlarımda gözlemliyorum, valla o kaçınılmaz gibi geliyor, hem zaten vitesi minibüs şoförü gibi değiştiriyormuşum, küfür de olacak ehehe

...

gülçin,

saolasın. ivit, yavaş yavaş alışacağım. telaş etmiyorum pek.

sevgiler

elektra dedi ki...

e o zaman yine söylüyorum bak "bebekte üüüç beşşş tur atalımm":) Tebrik ederimmmm.