ışığın ustası Vermeer


biri vermeer'e, "sen ışığın resmini yapabilir misin?" diye sormuş olmalı.. pencerelerden gelen aydınlık, nesneleri kavrayışı ve belirginleştirişi... ışığa yine hasret kalacağımız bir haftaya hiç olmazsa renkli bir başlangıç olsun dedim. vermeer hani şu meşhur inci küpeli kız tablosunun da ressamı, colin firth de hayatını oynamıştı hatırlarsınız belki. 

5 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ufff, hatırlamam mı? :))

Sen Vermeer'i yazdın ben Colin'e aşkımı hatırladım! Çok sanatsal diğ mi?
;)

endiseliperi dedi ki...

passive apathetic,
bugün yazdığı mektubunda çarşamba bahar yağmurlarıyla birlikte havanın ısınacağı müjdesini vermiş. sevgili PA sevdiği kış mevsiminin bu yıl kendisine bu denli cömert davranmasından, benim goethe gibi, "ışık, biraz daha ışık!" diye yalvarmamdan utanarak sanki.

neocum, bu sabah sarı rengi okudum. ışığın, neşenin ve biraz da benim rengim diye. belki yazarım sonra. ama önce gerçekten ışığın pencereden düşmesi lazım. çok ama çok sıkıldım bu gri havadan. vermeer için teşekkürler.

öpüyorum çok. sevgiler.

neo dedi ki...

ekmekçi kız,

colin firth yeni filminde bir vampiri oynayacakmış diye duydum, hoşuma gitti. bu kralın konuşması felan sıkıcıydı bea, şöyle gotik, karanlık bi tipi oynasın da şenlendirsin gönlümüzü diy mi? ;)

...

pericim,

hayat zaten PA'ya güzel demek isterim :) meteoroloji ona çalışıyor haftalardır, biz güneşseverleri düşünen yok.

sarı rengi yazmanı bekliyorum, ablam sever sarıyı, ben de son dönemde sever oldum, hatta kışın bi ara, sarı atkı örmeyi düşündüm ama battaniyeyi bitireyim diye öremedim, seneye belki...

bu arada lord jim çok iyi gidiyor, çok sevdim. conrad'ın detaycılığını seviyoruz :)

ben de öpüyorum çok, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Peri ve Neo,

Ne yapalim, ne biriniz gibi Peri'yim ne digeriniz gibi elf kizi. :) Hava mi Mikail mi, artik birinden biri halime acidi demek ki, bu da zavalli PA'nin tesellisi olsun dedi galiba. Yoksa kuresel isinma falan hikaye hep. ;)

Opuyorum, sevgilerimle,

PA.

neo dedi ki...

sevgili PA,

var bi torpilin bi yerlerden bak, bugün de yine bulut yine yağmur :)

ben de öpüyorum, sevgiler.